Rules for jewels

Volg deze regels en uw juwelen zullen er generaties lang als nieuw uit blijven zien.

1. Het is uw sieraad, en moet dus ook bij u passen. Laat u niet afleiden door trends en kies voor een stijl die helemaal bij u hoort.

2. Net als dat u let op de kleurencombinatie in uw kledingkeuze, doet u dat ook bij de kleurencombinatie van de edelstenen die u kiest.

3. Probeer te vermijden dat het geheel te rommelig wordt. Maak daarom een keuze voor óf witgouden- óf geelgouden sieraden.

4. Van oudsher is het ‘not done’ om een horloge naar een gala te dragen. Immers, het is de bedoeling dat u zich daar prima vermaakt en de tijd in de gaten houden is daarom niet nodig. Tegenwoordig zijn die regels niet meer zo streng maar het is wel aan te raden een sierlijk horloge te dragen in plaats van een groot en robuust exemplaar.

5. Uw sieraad is u dierbaar. Het is gekocht voor een bijzonder moment en verdient dus ook een bijzondere behandeling. Draag sieraden als sieraden, en liever niet als een gebruiksvoorwerp.

6. Bewaar ze dan ook in een speciaal daarvoor bedoeld juwelenkistje. Een ander doosje mag natuurlijk ook, zolang de sieraden elkaar maar niet kunnen beschadigen.

7. Klusje in het vooruitzicht waarbij de sieraden kunnen beschadigen? Doe ze even af, zonde als er dan een kras of deuk ontstaat.

8. Geef uw sieraden de aandacht die ze verdienen door niet uw hele hand of arm vol te hangen, maar door één stuk te dragen.

9. Producten als haarlak en make-up kunnen de sieraden dof maken en beschadigen. Doe ze dan ook pas om als u klaar bent met u opmaken en uw haar in model brengen.

10. U doet er goed aan uw ringen af te doen tijdens het handenwassen. Zeepresten hechten zich vast aan de ringen en daardoor slaat de schittering van de stenen dood.


Sieraden hebben onderhoud nodig
.
Het is daarom verstandig ze elk jaar even te laten controleren door uw juwelier of goudsmid. Verwaarlozing kan het verliezen van een steen veroorzaken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ook fijn, de juwelier of goudsmid kan ze meteen mooi schoonmaken, zodat ze weer net zo schitteren als toen u ze voor het eerst droeg.